Logo Pozorisne Zvezdice Cirilica

Udruženje građana za podršku evropskim integracijama ''Evrokontakt'' Kruševac i Kruševačko pozorište su marta 2012. godine započeli realizaciju projekta ''Pozorišne zvezdice''. Projekat se realizuje u saradnji sa tri kruševačke osnovne škole (''Branko Radičević'', ''Nada Popović'' i ''Jovan Jovanović Zmaj''), koje su omogućile da njihovi učenici i stručno osoblje aktivno učestvuju u projektnim aktivnostima.

Projekat obuhvata niz aktivnosti sa krajnjim ciljem da se izradi pozorišna predstava namenjena školskoj deci uzrasta od 7 do 12 godina, u kojoj bi na način primeren ciljnoj grupi bila predstavljena povezanost naše zemlje sa evropskim okruženjem i promovisane evropske vrednosti.

Svrha projekta je poboljšano razumevanje i prihvatanje evropskih vrednosti i povećan nivo znanja o procesu evropskih integracija kod učenika osnovnih škola u Rasinskom okrugu.

U prethodnom periodu je realizovana prva faza projekta, u okviru koje je sprovedene dve grupe aktivnosti - istraživanje o nivou znanja i stavovima dece o temi kojom se projekat bavi, kao i likovni i literarni konkurs za učenike saradničkih škola na temu ''Evropa i ja''.

Dosadašnju realizaciju projekta pomogli su Grad Kruševac, kroz Konkurs za finansiranje ili sufinansiranje programa odnosno projekata u kulturi za 2012. godinu, Kancelarija za evropske integracije Vlade Republike Srbije i kruševačke firme ''VD soft'', ''Sigraf'', ''Copy House'' i ''Restart''.

Projekat je trenutno u fazi mirovanja dok se ne obezbede sredstva za drugu fazu, u okviru koje treba da bude izradjena pozorišna predstava.

pdf icon

Pozorišne zvezdice - Izveštaj o istraživanju sprovedenom medju kruševačkim osnovcima

Galerija slika Urucenje nagrada 2

Ostanite u toku

Ukoliko želite da bude u toku sa radom i projektima EVROKONTAKTA prijavite se na našu listu. Time imate mogućnost da dobijate obaveštenja na Vašu e-mail adresu.

Lokacija kancelarije

Srbija

Svetog Save 12, 37000 Kruševac, Srbija
Telefon: +381 (62) 777 567
Email: kancelarija@evrokontakt.org